maandag, september 4

Grenslandpad: Neeritter - Stramproy

Maandag 4 september 2017

We parkeren de auto in de doorgaande straat in Stramproy, vlakbij de bushalte. De bus laat niet lang op zich wachten. Een buurtbusje, en de chauffeur rijdt ons probleemloos naar Neeritter, waar we op een pleintje uitstappen. Het is het pleintje waar we de vorige keer gestopt zijn, dus bekend gebied. We pakken het grenslandpad dan ook moeiteloos op.

Bij de Haardstraat slaan we linksaf; de bewegwijzering is hier prima. Het trace leidt ons door een stuk bos, waarna akkers en weilanden elkaar afwisselen. In deze streek valt op hoeveel mais er geteeld wordt. Vandaag zijn het de grote velden pompoenen die de aandacht trekken.

We steken de grens over en het landschap verandert niet wezenlijk. We blijven verkeersarme asfaltwegen volgen. Even voor Kinrooy stoppen we bij een bruggetje. Bij gebrek aan een bankje op het muurtje van de brug gezeten, peuzelen we onze meegebrachte bammetjes op. Dan slaan slaan we rechtsaf en volgen een smal paadje langs een beek. En oe raadt het al: binnen honderd meter nadat we weer op pad zijn, zien we een bankje staan. En nog een. En nog een.

We geraken in de buitenwijken van Molenbeersel en bezoeken het kapelleke. Ook het rooster van de bus is interessant: de bus rijdt tot aan de grens, en vooral op school- en spitstijden. 9292.nl adviseert ons om van Molenbeersel naar de grens te lopen, en vandaar de bus naar Stramproy te nemen. De grens kan dus door bussen van beiden kanten bereikt worden, maar er zijn geen doorgaande bussen.

Vanuit Molenbeersel volgen we een serie asfaltewegen en grintwegen door de velden richting Stramproy. De kilometertjes lopen gemakkelijk weg, misschien ook omdat we regelmatig een korte rustpauze inlassen.

De bermen onderweg boden o.a. grasklokje, veel streepzaad, tandzaad, kamille, boerenwormkruid, bramen, en reigersbek.

Vandaag gewandeld: 10,9
Gedaan: 3,8 + 10,9 = 14,7
Te gaan: 371,8 - 14,7 = 357,1

Geen opmerkingen: