zaterdag, januari 6

GR5: Bergen op Zoom - Klavervelden

Zaterdag 6 januari 2018

We parkeren bij station Bergen op Zoom. Betaald parkeren, helaas, en glas van een ingeslagen autoruitje verderop voorspelt niet veel goeds. We zijn onderweg naar familie in Zeeland, en willen onderweg even de benen strekken.

Bij een stoplicht op de invalsweg in bergen op Zoom moeten we lang wachten. We zien we een stel met wandelschoenen. Hij draagt een rugtas. Wandelaars, denkt Jos.

We zitten ana de noordkant van het station, en willen naar de zuidzijde. De eerste sticker bij het station leidt ons naar een perron, waar we aan de andere kant niet vanaf kunnen. Even verderop is een tunnel onder het spoor door. Aan de andere zijde zien we direct stickers die ons de straat tegenover het station in loodsen. Goed geregeld. Even verderop komen we opnieuw stickers tegen. We volgen deze weg tot de Kastanjelaan. We worden hier verwend met stickers. Elke kruising is perfect aangegeven. Ik krijg het vermoeden dat er twee pad-coordinatoren dit traject onderhouden, misschien wel 3. Bij het Piusplein slaan we even verderop linksaf. We lopen tussen de huizen door. Eenvoudige huizen met voortintjes, waarvan er een wordt opgeknapt.
Door een parkje lopen we rustig richting de invalsweg. Hier wordt het druk. Bij het stoplicht waar we het wandelstel zagen, mogen we nu zelf oversteken.

Via het ziekenhuis en een tunnel onder de A58 verlaten we Bergen op Zoom. De weg wordt hier rustig. Aan weerszijden staan auto's geparkeerd. Al spoedig bereiken we de 3-paden-paal.
De woorden op de paal zijn vrijwel onleesbaar, verweerd door weer en wind.

Via dezelfde weg keren we terug. Opnieuw valt de bijzonder goede bewegwijzering op. Rapportcijfer 10.






Geen opmerkingen: